Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ομολογία Γκεόργκιεφσκι:"Δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες"

Τα ξέρασε όλα ο πρώην φυρομύτης πρωθυπουργός Γκεόργκιεφσκι."Δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.Αυτά είναι παραμύθια.Είμαστε ένα νέο έθνος.Οι Βόσνιοι και οι Μαυροβούνιοι έχουν 20 χρόνια ιστορία.Εμείς έχουμε 100.Γιατί πρέπει να ντρεπόμαστε;Ο Goce Delchev και ο Dame Gruev εκτελούσαν όποιον έλεγε ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.",είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το ιστολόγιο Με σύνδεση από εδώ Επίκαιρα ιστολόγια Γ. Εχέδωρου - Τopical subjects G. Echedoros Περί Τοπικού & Προσωπικού- Ιnteresting local
    Αυτό το ιστολόγιο
    Με σύνδεση από εδώ
    .Επίκαιρα ιστολόγια Γ. Εχέδωρου - Τopical subjects G. Echedoros
    .Περί Τοπικού & Προσωπικού- Ιnteresting local
    .
    20.10.10
    Νέο Ιστορικό Λεξικό: Η αμφιλεγόμενη Ιστορία του κράτους των Σκοπίων
    Οκτώβριος 20, 2010


    Νέο ιστορικό λεξικό εκδόθηκε για την Ιστορία του Κράτους των Σκοπίων, που αυτοαποκαλείται ‘μακεδονικό κράτος’ γραμμένο από το βούλγαρο συγγραφέα Ντιμίταρ Μπέτσεφ, γράφουν σήμερα τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, Ά1’, ‘Sitel’ κλπ.

    Το νέο βιβλίο, που έγινε σήμερα η παρουσία του στα Σκόπια, προβάλλεται στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων για τη δημιουργία εντυπώσεων.
    Ο συγγραφέας βασισμένος σε ιστορικές πηγές υποστηρίζει ότι:

    Η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονία» είναι ένα σερβικό προϊόν.

    Η ‘μακεδονική ταυτότητα’ δημιουργήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο από την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία.

    Ο ήρωας των Σκοπιανών, Γκότσε Ντέλτσεφ, ανήκει στην βουλγαρική ιστοριογραφία.

    Ακόμη: οι παραδοσιακοί δημοφιλείς τραγουδιστές Βάσκα Λίλεβα και ο Νίκολα Μπάντεφ δεν είναι σλαβομακεδόνες αλλά είναι Βούλγαροι.

    «Αυτά είναι μερικά από την ιστορική διατριβή την οποία έκδωσε ο Βούλγαρος ερευνητής και υποψήφιος διδάκτωρ της Οξφόρδης» σημειώνει το σκοπιανό κείμενο.

    Στη συνέντευξή του ο Ντιμίταρ Μπέτσεφ θα πει:

    «Λοιπόν, να πούμε την αλήθεια, η ‘Μακεδονία’ των Σκοπίων μπορεί να είναι προϊόν της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, μπορώ ακόμη να πω και της …Αλβανίας, αλλά όχι όμως των ίδιων των Σκοπιανών. Δημιουργήθηκε την κατάλληλη στιγμή στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το κομμουνιστικό κίνημα έχτισε βαθμηδόν την σλαβο-‘μακεδονική’ συνείδηση».

    Το βιβλίο χρονολογικά καλύπτει μια μεγάλη περίοδο από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και εξετάζει όλες τις επιρροές που ασκήθηκαν στους Σλάβους της Μακεδονίας. Αναφέρεται ακόμη στις συγγένειες του σλαβικού στοιχείου με τους γειτονικούς λαούς καθώς την επαναστατική σκέψη των Γιουγκοσλάβων για μια αυτόνομη Μακεδονία, ώστε να αποκοπεί τελείως από την επιρροή της Βουλγαρίας.

    Ο συγγραφέας δεν δίστασε να επικρίνει την πολιτική της ‘αρχαιοποίησης’ της χώρας που προωθεί ο Γκρουέφσκι στην προσπάθειά του, να εδραιώσει μια ‘μακεδονική’ συνείδηση στους Σλάβους της πΓΔΜ. Αναφέρθηκε ακόμη στον κυβερνητικό προγραμματισμό, της τοποθέτησης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και δεν διστάζει να δηλώσει ότι το άγαλμα αυτό, ανήκει στην ιστορία των Ελλήνων (των νότιων γειτόνων).

    Ενώ τα αγάλματα του Ντάμε και του Γκότσε που στήθηκαν στο πέτρινο γεφύρι των Σκοπίων είναι βούλγαροι ήρωες.

    «Οι κάτοικοι της πΓΔΜ μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο, ίσως Σέρβοι, ίσως Βούλγαροι, αλλά όχι Μακεδόνες. Και συγκρούονται με τους Έλληνες αγωνιζόμενοι να τους κλέψουν την πολιτιστική κληρονομιά τους», είπε ο συγγραφέας.

    Ωστόσο, κανείς στα Σκόπια δεν διατίθεται να αναλάβει την προώθηση του Ιστορικού Λεξικού. Και αυτή είναι μια πρόταση που υποστηρίζεται από το Κέντρο Έρευνας και Πολιτικής, σημειώνει το σκοπιανό κείμενο.

    Η εργασία αυτή δημοσιοποιήθηκε ήδη στην Ευρώπη και στη Βουλγαρία από αμερικανικό εκδοτικό οίκο και αγοράζεται μόνον ηλεκτρονικά.

    Ο συγγραφέας θα τονίσει ότι το βιβλίο του βασίζεται σε ιστορικά έγγραφα, επίσημες πηγές καθώς και πρωτότυπα οθωμανικά έγγραφα που αποδεικνύουν την απάτη των Σκοπιανών.

    http://echedoros-a.blogspot.com/2010/10/blog-post_916.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010
    Η GREEK HACKING SCENE ΞΕΤΙΝΑΞΕ 850 ΣΚΟΠΙΑΝΑ SITES ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

    GREEK HACKING SCENE
    kondor - cosmmin


    ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΚΑΡΕ Η GREEK HACKING SCENE -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ -
    -ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ
    ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/10/greek-hacking-scene-850-sites.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
    Εξηγήσεις από την ΕΕ(..) ζήτησε η ΠΓΔΜ
    Για τη μη χρήση του όρος "μακεδονικός" στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής!

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάλεσε τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΠΓΔΜ, πρέσβη Έρβαν Φουερέ, προκειμένου να του..ζητήσει εξηγήσεις γιατί στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στην ΠΓΔΜ, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, δεν χρησιμοποιείται ο όρος «μακεδονικός-η-ο».
    Από το γραφείο του προέδρου Ιβάνοφ υπογράμμισαν ότι «είναι απαράδεκτο η Επιτροπή να μην χρησιμοποιεί τον όρο μακεδονικός-η-ο» και πρόσθεσαν ότι «ζητήθηκε από τον πρέσβη Φουερέ να ενημερώσει τους προϊσταμένους του στις Βρυξέλλες, ώστε το λάθος αυτό να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό».
    Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ.
    Συγκεκριμένα, βουλευτές του VMRO-DPMNE-του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι- επεσήμαναν στον κ. Φουερέ το «παράλογο», όπως το χαρακτήρισαν, της μη χρήσης του όρου «μακεδονικός-η-ο» στην έκθεση της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, ενώ, αντίθετα, ο όρος χρησιμοποιείται προκειμένου να κατονομασθεί η «μακεδονική» μειονότητα στην Αλβανία, στην αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στην Αλβανία.
    Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκτίμησαν ότι το γεγονός πως στην έκθεση για την ΠΓΔΜ δεν κατονομάζονται ο «μακεδονικός» λαός ή η «μακεδονική» γλώσσα αλλά χρησιμοποιούνται διατυπώσεις όπως «ο λαός της χώρας» και «η επίσημη γλώσσα του κράτους» αποτελεί απόδειξη ότι η ΕΕ τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας όσον αφορά την εκκρεμότητα της ονομασίας, κάτι που συνιστά διακριτική μεταχείριση και αποτελεί προσβολή για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

    Απάντηση του Επιτρόπου Διεύρυνσης

    Ο κ.Φουερέ απάντησε ότι στην έκθεση της Επιτροπής για την πρόοδο στην ΠΓΔΜ, η χώρα αναφέρεται με το πλήρες, προσωρινό της όνομα, το οποίο χρησιμοποιείται και στον ΟΗΕ.
    «Όσον αφορά στη γλώσσα, η οποία στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρεται ως η επίσημη γλώσσα του κράτους, την προσοχή μου επέστησε ο Πρόεδρος Ιβάνοφ. Ζητούμε συγγνώμη για κάθε παρεξήγηση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στην πολιτική των Βρυξελλών. Εάν με ρωτήσουν ποιά είναι η γλώσσα της χώρας, θα πω ότι είναι η μακεδονική. Πιστεύω ότι πρόκειται για καθαρή παρεξήγηση. Οι Βρυξέλλες είναι απόλυτα ενημερωμένες αναφορικά με την ευαισθησία αυτού του ζητήματος», συμπλήρωσε ο κ.Φουερέ.
    Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση(SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σημείωσε ότι ο όρος «μακεδονικός-η-ο» δεν χρησιμοποιείται συστηματικά στις τέσσερις τελευταίες ετήσιες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ και καταλόγισε ευθύνες γι΄αυτό στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.
    «Πρέπει να επισημανθεί ότι η τελευταία φορά που αναφέρθηκε ο όρος μακεδονικός-ο- ήταν στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2005 (σ.σ. τελευταία χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από το SDSM).
    H εξάλειψη του όρου αυτού τα τελευταία χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεικνύει ότι τα ψευτο-πατριωτικά κηρύγματα της κυβέρνησης του Ν. Γκρούεφσκι και η υλοποίηση του σχεδίου εξαρχαϊσμού της χώρας δεν βοηθούν τη Μακεδονία να προοδεύσει στην πορεία της ευρωπαϊκής της ενσωμάτωσης και να επιλύσει την εκκρεμότητα της ονομασίας», δήλωσε ο Γκόρνταν Γκεοργκίεφ, αντιπρόεδρος του SDSM, σε συνέντευξη τύπου.




    Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/blog-post_8502.html#ixzz151Vt9lYb

    ΑπάντησηΔιαγραφή