Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Έλληνες βουλευτές «μπλόκαραν» χάρτη στον οποίο η ΠΓΔΜ αναφερόταν ως «Μακεδονία»

Βαρσοβία
Με συντονισμένες ενέργειες των Ελλήνων βουλευτών που μετέχουν στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ματαιώθηκε η δημοσίευση χάρτη στον οποίον η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία».

Οι βουλευτές, Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελος Αντώναρος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑ.Ο.Σ.), διαμαρτυρήθηκαν στη γραμματεία της Ολομέλειας, που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στη Βαρσοβία, και πέτυχαν την αφαίρεση του χάρτη.

Ο χάρτης υπέπεσε εγκαίρως στην αντίληψη των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι αντέδρασαν από κοινού και αποτελεσματικά, όπως τονίζεται σε κοινή δήλωσή τους.

πηγή:www.in.gr

1 σχόλιο:

  1. 22 Νοε 2010
    Όχι στα ‘μακεδονικά’ κρασιά από τη FYROM, λέει η Γερμανία

    Οινοπαραγωγοί από τη FYROM δεν επιτρέπεται στο μέλλον να εξάγουν κρασιά στην ΕΕ, εάν στην ετικέτα αναγράφεται η λέξη ‘μακεδονικό’. Η ονομασία ανήκει στην Ελλάδα λένε οι γερμανικές αρχές

    Στο τέλος του 2009 οι γερμανικές αρχές διαπίστωσαν ότι στα σουπερμάρκετ πωλείται κρασί με ετικέτα που αναγράφει ‘μακεδονικό’ και ήταν από την FYROM. Εξαιτίας της...
    διαμάχης για την ονομασία που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών , οι γερμανικές αρχές ήθελαν να είναι σίγουρες για το τι πραγματικά ισχύει. Απευθύνθηκαν έτσι στην Κομισιόν και θέλησαν να έχουν μια υπεύθυνη τοποθέτηση επί του ζητήματος.
    Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας απάντησε ότι ο όρος «μακεδονικός» για τα κρασιά είναι κατοχυρωμένος από την Ελλάδα ήδη από το 1989.
    Με λίγα λόγια στην ΕΕ επιτρέπεται να εισάγονται κρασιά με τον ονομασία ‘μακεδονικό’ μόνο από την Ελλάδα


    http://taxalia.blogspot.com/2010/11/fyrom_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή