Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

"Τα δέκα ψέματα του μακεδονισμού"



   Ο  Μπόζινταρ Ντιμίτροφ (Bozhidar Dimitrov) είναι γνωστός Βούλγαρος ιστορικός και αρχαιολόγος με εξειδίκευση στη μεσαιωνική ιστορία.Έγινε ευρέως γνωστός όταν προσέφερε 1.000.000 ευρώ σε όποιον του έφερνε έστω και ένα κείμενο του μεσαίωνα που να αποδεικνύει την ύπαρξη μακεντόνσκικης εθνότητας.

  Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο ''Τα δέκα ψέματα του μακεδονισμού'' το οποίο ξεσκεπάζει τα ψεύδη και τα αίσχη,των μακεντόνσκηδων.Το βιβλίο προκάλεσε σάλο στα Σκόπια  όπου μάλιστα έγινε μπεστ σέλερ με 30.000 αντίτυπα πωλήσεις.


Τα δέκα ψέματα:
  
ΨΕΜΑ 1:  Η  σημερινή Μακεντόνιγα και οι σύγχρονοι Μακεντόσκοι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων.
   
ΨΕΜΑ 2:   Οι σημερινοί κάτοικοι της Μακεντόνιγας είναι καθαρόαιμοι γηγενείς Μακεντόσκοι  ενώ οι Βούλγαροι   είναι  καθαρόαιμοι Τάταροι από την Απω Ανατολή.   

ΨΕΜΑ 3:  Οι άγιοι Κύριλλος, Μεθόδιος και Κλήμης υπήρξαν Μακεντόσκοι εκπαιδευτικοί και συντάκτες του μακεντονσκικού (Κυριλλικού) αλφάβητου.    

ΨΕΜΑ 4:  Ο Τσάρος Σαμουήλ  (956-1014) ήταν Μακεντόσκος και ίδρυσε Μακεντοσκικό βασίλειο που αντιτάχθηκε τόσο στην Βουλγαρία όσο και στο Βυζάντιο.   

ΨΕΜΑ 5:  Η Αρχιεπισκοπή Οχρίδος (1019-1767) ήταν μακεντοσκική και όχι Βουλγαρική εκκλησία.  

ΨΕΜΑ 6:  Η Βουλγαρική Εκκλησία-Εξαρχία  (1871-1913)  κατέκτησε τον "Μακεντοσκικό  λαό" .  
 
ΨΕΜΑ 7:  Η οργάνωση VMRO (EMEO) ήταν Μακεντοσκική και εργάσθηκε  για την απελευθέρωση αποκλειστικά  των Μακεντόσκων και όχι των Βουλγάρων από τους Οθωμανούς. Ολα τα ιδρυτικά της μέλη ήσαν Μακεντόσκοι.

ΨΕΜΑ 8: Ο θεωρούμενος στις αρχές του 20ου αι. ως πατέρας του Μακεδονισμού Κρίστε Μισίρκοφ γεννημένος στην Πέλλα Γιανιτσών, ήταν  Μακεντόσκος και όχι Βούλγαρος.   

ΨΕΜΑ 9:  Την περίοδο 1941-1944 υπήρξε "ηρωϊκή αντίσταση" των Μακεντόσκων ενάντια στους Βούλγαρους "κατακτητές".    

ΨΕΜΑ 10:  Το 1944 μετά την κατοχή, οι  Μακεντόσκοι πανηγύρισαν  την δεύτερη προσάρτησή τους στη Γιουγκοσλαβία  μαζί με  250.000 Μακεντόσκους της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου