Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Απόσπασμα συζήτησης από τη φυρομιτοδίαιτη ιστοσελίδα Νοβα Ζορα.



  1. Abecedar Έχει γράψε:
    @rodon
    Σε πληροφορώ ότι σήμερα η μακεδονική γλώσσα είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την παγκόσμια φιλολογική κοινότητα εντελώς διακριτή από την ελληνική, τη βουλγαρική, τη σερβική, την αγγλική κλπ.
    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά τους ανόητους ισχυρισμούς του Ευαγγελίδη περί ιδιώματος και άλλα τέτοια “χαριτωμένα” τις πιστεύουν μόνο ανόητοι και γλωσσολογικά αγράμματοι υπερόπτες στην Ελλάδα. Δυστυχώς τέτοιοι ευκολόπιστοι ανόητοι υπάρχουν πολλοί σε αυτή τη χώρα κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα αυτής της χώρας.
    Μια απλή περιήγηση στο internet αρκεί για πεισθεί ο κάθε κακόπιστος κάνοντας κλικ
    … όπου μπορεί να δει μια από τις πάμπολλες ιστοσελίδες που παρέχουν μεταφράσεις από τα μακεδονικά (macedonian) στα αγγλικά (english) καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
    Υπάρχουν κι άλλες αμέτρητες ιστοσελίδες που παρέχουν μεταφράσεις από και προς τη μακεδονική γλώσσα γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει πως η μακεδονική γλώσσα, σήμερα, τυγχάνει διεθνούς αποδοχής.
    Τα μακεδονικά είναι γλώσσα κι όχι “ιδίωμα”.


  2. Ο μακεντόνσκης Έχει γράψε:
    Φίλε αζμπουκάρη,η λέξη μακεδονικά είναι ελληνική και αφορά τα αρχαία μακεδονικά (που καμία σχέση δεν έχουν με τα σερβοβουλγάρικά σας ) και τις μακεδονικές διαλέκτους της ελληνικής.Η λέξη που ταιριάζει στη γλώσσα σας είναι μακεντόνσκικα,μια που είστε μακεντόνσκηδες.
    Η παγκόσμια φιλολογική κοινότητα αναγνωρίζει και ότι τα μακεντόνσκικα και τα βουλγάρικα ανήκουν στο ίδιο γλωσσικό συνεχές (continuum),που αμφιβάλλω αν γνωρίζεις,τί είναι αυτό.Το ότι τα μακεντόνσκικα και τα βουλγάρικα αποτελούν διακριτές γλώσσες είναι αποτέλεσμα πολιτικής και όχι γλωσσολογίας,αφού υπάρχουν δύο κράτη.Και,όπως έγραψε και ο ρόντον,”γλώσσα είναι μια διάλεκτος με στρατό”.Αν υπήρχε ένα κράτος,η Βουλγαρία,η γλώσσα σας θα ήταν δυτικά βουλγάρικα.
    Αλλά αυτά για εσάς τους μακεντόνσκηδες είναι ψιλά γράμματα.Βλέπετε μόνο αυτά που θέλετε να βλέπετε.Ο Ευαγγελίδης σας πείραξε;Εδώ εσείς
    λέτε ότι είστε απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων και ότι τα μακεντόνσκικά σας είναι συνέχεια της αρχαίας μακεδονικής.Ήμαρτον,δηλαδή.
    Και μια που λέγεσαι αμπετσεντάρης δες ένα μικρό αρθράκι για την ”επανέκδοσή σου”.
    http://makedonskides.blogspot.com/2010/09/blog-post_1095.html


  3. ουστ Έχει γράψε:
    προς αλφαβηταρι
    τι εγινε ρε φιδεμπορα?που κρυφτηκες παλι και δεν απαντησες?μαλλον ηθελες να ξεζαλιστεις απ τις απανωτες φαπες!!!!!μη ντρεπεσαι και μεις εδω ειμαστε αλλωστε εισαι και καλος πελατης!!!!

1 σχόλιο: