Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Απογραφή πληθυσμού στη Φυρομία τον Απρίλιο


Η κυβέρνηση της πΓΔΜ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή της απογραφής του πληθυσμού στη χώρα η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 15η Απριλίου του 2011, ανακοίνωσαν σήμερα στα Σκόπια ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Αμπντουλακίμ Αντέμι και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάιλο Μάνεφσκι. Το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή προς εξέταση και ψήφιση.

Ο κ. Αντέμι απηύθυνε έκκληση να εκλείψουν πιθανές προσπάθειες εκμετάλλευσης της διαδικασίας απογραφής του πληθυσμού για «πολιτικές και εθνοτικές σκοπιμότητες».

Πριν την έγκριση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση είχαν υπάρξει διαβουλεύσεις και κατ΄αρχήν συμφωνία επ΄αυτού μεταξύ του πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι και του αρχηγού του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Αλί Αχμέτι.

Την απογραφή θα διεξάγει η Κρατική Επιτροπή Απογραφής σε συνεργασία με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της ΠΓΔΜ. Η κυβέρνηση της χώρας θα απευθύνει πρόσκληση προς την Eurostat για την επιτήρηση της απογραφής.

Τα ανεπίσημα στοιχεία της απογραφής θα ανακοινωθούν δύο μήνες μετά τη διεξαγωγή της, ενώ τα τελικά επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Η τελευταία απογραφή πληθυσμού στην πΓΔΜ πραγματοποιήθηκε το 2002 και σύμφωνα με τα στοιχεία της ο πληθυσμός της χώρας ανερχόταν στα περίπου 2.020.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2002, οι Σλαβομακεδόνες αποτελούν το 64,18% του πληθυσμού της πΓΔΜ, οι Αλβανοί ανέρχονται στο 25,17%, ενώ 3,85% είναι Τούρκοι, 2,66% Ρομά, 1,8% Σέρβοι, 0,85% Βόσνιοι και 0,5% Βλάχοι.
Τα μέλη άλλων εθνικών κοινοτήτων ανερχόταν στο 1%.

Πηγή:http://www.voreia.gr/index.php?module=news&func=display&sid=26998

Λίγο φουσκωμένος φαίνεται ο σλαβομακεδονικός πληθυσμός και λιγότεροι οι υπόλοιποι,ειδικά οι Αλβάνοι.Οι βλάχοι εμφανίζονται σχεδόν μηδαμινοί.Πόσοι όμως από τον πληθυσμό των Σκοπίων βλαχόφωνοι,σλαβόφωνοι ακόμη και αλβανόφωνοι έχουν ελληνική συνείδηση;Ο Γκρούεφσκι το παραδέχτηκε εμμέσως λέγοντας ότι στη Φυρομία δεν υπάρχουν Έλληνες,μόνο γρεκομάνοι.Κούνια που τον κούναγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου